سوپرویژن کوچینگ فلسفه و هدف آن
“پیشرفت و تسلط از طریق تمرین آگاهانه میسر میشود.”
تسلط یافتن بر تئوری و فرایند کوچینگ، مستلزم مطالعه و تمرین آگاهانه است. تمرین آگاهانه بهمعنی هدفگذاری هوشمند، اجرا، دریافت بازخورد اصلاحی، اجرای مجدد و تکرار این فرایند است. کسب شایستگی در اجرای فرایند کوچینگ، یا هر مهارت دیگری، فقط با تکرار دانستههای کنونی بهدست نمیآید. بلکه باید برای بهتر شدن و پیشرفت کردن در اجرای فرایند کوچینگ حتما سوپرویژن گرفت.
سوپرویژن کوچینگ فرایندی نظاممند، منسجم و مستمر برای تسهیل توسعه و پیشرفت افراد تازه کار یا متخصص است. فرد متخصص در طی این فرایند، سوالات و مشکلاتش را در پروندههای کوچینگ مراجعین خود از سوپروایزرش میپرسد.
درباره عملکرد فعلی خود بازخورد میگیرد و با هدایت و راهبری سوپروایزرش، نسبت به اشتباهات و کاستیهای خود آگاه شده، آنها را رفع کرده و بهمرور در کار خود پیشرفت میکند. کوچها اثر سوپرویژن دریافتی را در کیفیت کار خود مشاهده میکنند.
دریافت سوپرویژن یا نظارت فنی در حرفههایی مانند کوچینگ و مشاوره، دیگر یک انتخاب نیست، بلکه یک الزام است.
مختصات کلی دوره پیشرفته سوپرویژن کوچینگ
سوپروایزر این دوره، بر اساس رویکرد انتخابی سوپروایزی (فرد دریافت کننده سوپرویژن)، که جزو رویکردهای تحت پوشش این دوره نیز باشد (ردیف آخر جدول زیر)، خدمات سوپرویژن ارائه میکند. این خدمت به صورت خصوصی (یا در گروه کوچک) و اختصاصی به هر متقاضی ارائه میشود تا پاسخگوی نیازهای خاص هر فرد باشد. مختصات کلی دوره شامل موارد زیر است:
جدول ۱: مختصات کلی دوره
تعداد جلسات | ۱۰ |
تواتر جلسات | دو هفته یک بار |
زمان هر جلسه | ۶۰ دقیقه |
شیوه | خصوصی و آنلاین- گروه کوچک داوطلب و آنلاین |
رویکردهای کوچینگ
(تکی یا یکپارچه) |
تئوری انتخاب، شناختی-رفتاری، نظریه خود-تعیینگری، روانشناسی مثبت و رویکرد حل محور |
این دوره برای چه افرادی مفید است
این دوره برای دو گروه از کوچها مفید است. گروه اول، کوچهایی هستند که کوچینگ (فردی و سازمانی) انجام میدهند. این گروه ممکن است دارای هر نوع پیشینه آکادمیک و تجربی باشند و علاوه بر دانش عمومی کوچینگ از یک مدل مداخلهای مانند GROW یا مشابه آن که مبتنی بر هیچ نظریه علمی روانشناختی نیست نیز استفاده کنند. گروه دوم کوچهایی هستند که روانشناسی کوچینگ (فردی و سازمانی) انجام میدهند. این گروه عموما در حوزه روانشناسی و مشاوره دارای تحصیلات مرتبط دانشگاهی هستند و علاوه بر تسلط در حوزه دانش عمومی کوچینگ، حداقل بر یک تئوری علمی روانشناختی و فرایند مداخلهای مرتبط با آن تسلط دارند و از یافتههای مبتنی بر شواهدِ رویکرد علمی خود، در حرفه کوچینگ استفاده میکنند.
سرفصلهای جلسات سوپرویژن
در هر جلسه، بر اساس نیازمندی سوپروایزی و/یا ارزیابی که سوپروایزر انجام میدهد، یک یا چند مورد از سرفصلهای زیر را در بر میگیرد:
٭رویکردهای مبتنی بر شواهدِ کوچینگ در روانشناسی کوچینگ اکثراً دارای یک نظریه پشتیبان (تئوری) و یک مدل مداخله (فرایند کوچینگ) است. البته برخی از این رویکردها ممکن است فقط تئوری پشتیبان داشته باشد و مدل مداخلهای منسجم، یا یکسان و واحدی نداشته باشد. این رویکردها یا مبتنی بر یک نظریه مشخص است، مانند کوچینگ انتخاب (مبتنی بر تئوری انتخاب و مدل مداخلهای WDEP)، کوچینگ شناختی-رفتاری، کوچینگ مثبت (مبتنی بر روانشناسی مثبت)، کوچینگ خود-تعیینگری (مبتنی بر نظریه خود-تعیینگری)، کوچینگ حل محور (مبتنی بر رویکرد حل محور) و غیره، یا به صورت رویکردی یکپارچه از دو یا چند نظریه همسو و هماهنگ اجرا میشود.
سوپروایزر این دوره
سوپروایزر این دوره امیر پهلونژاد (۱۳۵۱) است. امیر مشاور، کوچ زندگی و سازمانی، مترجم و مؤلف در حوزه کوچینگ است و بیش از ۲۰ سال تجربه کار دارد. کتابهایی که تاکنون از ایشان منتشر شده شامل:
امیر پهلونژاد از سال ۱۳۸۹ بهطور حرفهای مشغول ارائه و آموزش کوچینگ شد. ایشان مدارک بینالمللی کوچینگ و روانشناسی کوچینگ خود را از کشورهای اتریش، آلمان و آمریکا دریافت کرده است. هم اکنون، کاندیدای تخصصی مشاوره و راهنمایی هستند؛ امیر کنار تحصیلات آکادمیک، همواره مشغول ارتقای دانش و مهارتهایش نیز بوده است؛ در این راستا، دورههای بینالمللی و تخصصی تئوری انتخاب و واقعیت درمانی (زیر نظر موسسه بینالمللی ویلیام گلسر)، روانشناسی مثبت (زیرنظر دانشگاه پنسیلوانیا)، نظریه خود-تعیینگری (زیرنظر دانشگاه روچستر) و رویکرد حلمدار را نیز گذرانده است.
امیرپهلونژاد مربی و عضو هیئت علمی مؤسسهی بینالمللی ویلیام گلسر (تئوری انتخاب، واقعیتدرمانی و مدیریت راهبرانه) است.
فرم درخواست ثبتنام در دوره سوپرویژن کوچینگ:
لطفا فرم زیر را کامل کنید تا در اسرع وقت با شما تماس گرفته و شرایط ثبتنام به شما اعلام شود.
توجه: درخواست شما فقط در صورتی ارسال میشود که همه خانهها کامل شده باشد