خانه > دوره آموزشی رهایی ذهنی

دوره آموزشی رهایی ذهنی

معرفی و هدف «دوره رهایی ذهنی»

رهایی ذهنی زمانی ایجاد می‌شود و وجود دارد که:

• ذهن شما به‌جای اینکه علیه شما کار کند، برای شما کار می‌کند.

• مسئولیت زندگی خود را به عهده می‌گیرید و به‌جای تلاش برای کنترل دیگران، بر مسیر زندگی خود تمرکز می‌کنید.

• روابط مثبتی را بر اساس احترام و درک متقابل ایجاد می‌کنید و می‌توانید با احساسات دشوار کنار بیایید و آن‌ها را به چیزی مفیدتر تبدیل کنید.

• به انسانی که واقعا می‌خواهید تبدیل شده‌اید.

• قدرت درونی خود را پرورش داده‌اید که به شما امکان می‌دهد با ظرافت با چالش‌های زندگی روبرو شوید.

این دوره برای چه افرادی مناسب است؟

این دوره برای تمامی بزرگسالانی مناسب است که به‌عنوان یک انسان عادی یامتخصص (کوچ یا مشاور)، متعهدانه به‌دنبال توسعه و تحول مستمر خود هستند.

درباره دوره آموزشی رهایی ذهنی

تعداد جلسات

6 جلسه

تاریخ شروع برنامه

21 شهریور

شیوه اجرا

حضوری و غیرحضوری

تعداد جلسات سوپرویژن

2 جلسه (پس از پایان ۶ جلسه)

سرفصل‌های اصلی: برنامه تغییر «رهایی ذهنی [1]»

این برنامه تغییر به صورت ۶ جلسه کارگاهی و در طی شش هفته برگزار می‌شود. ستون‌های این برنامه شامل موارد زیر است:

مسئولیت‌پذیری در مقابل توانایی پاسخ دادن

تشخیص دهید که چه چیزی مسئولیت شماست و آن را بپذیرید. شما اساساً مسئول برآورده شدن نیازهای خود هستید. اگر چیزی مسئولیت شما نیست، مسئولیت آن را نپذیرید، اما به یاد داشته باشید، شما همیشه و در هر موقعیتی می‌توانید پاسخ بدهید، خواه مسئولیت داشته باشید یا نداشته باشید. به‌محض این‌که خود را درگیر موضوعی می‌کنید و پاسخی (اقدام می‌کنید یا واکنشی نشان می‌دهید) می‌دهید، از آن لحظه به بعد 100٪ مسئول رفتارها و پیامدهای پیدا و ناپیدایش هستید.

چالش اعتماد بی قید و شرط

از اعتماد کردن به مردم برای اینکه همان چیزی باشند که شما می‌خواهید باشند دست بردارید. در عوض، به آن‌ها اعتماد کنید که همان چیزی باشند که به شما نشان داده‌اند (خودشان دوست دارند باشند)، تا زمانی که به‌طور مستمر و پایدار رفتار متفاوتی از خود نشان بدهند. تنها چیزی که می‌توانید به آن اعتماد داشته باشید این است که دیگران بهترین کاری که می‌توانند را برای به‌دست آوردن چیزی که در آن لحظه خاص می‌خواهند انجام می‌دهند. رفتار آن‌ها به شما ربطی ندارد و آن را شخصی نکنید. بلکه موضوع این است که آن‌ها در آن لحظه خاص چه می‌خواهند و برایش چه کاری انجام می‌دهند. این چالش شما را تشویق می‌کند که انتظارات از دیگران را کنار بگذارید و بر اساس رفتار واقعی افراد به آن‌ها اعتماد کنید.

زبان توانمندساز در مقابل ضعیف کننده: مجبورم در مقابل می‌خواهم

خیلی کمتر از آن چیزی که فکر می‌کنید در زندگی‌تان «مجبور هستم [2]» وجود دارد. واقعا فقط یک «مجبور هستم» وجود دارد. بقیه موضوعات «می‌خواهم [3]» است. دلیل و چرایی «می‌خواهم» را برای خود پیدا و کشف کنید، روی آن تمرکز کنید و کاری را که قبلاً فکر می‌کردید «مجبور» بودید انجام بدهید را سپاسگزارانه انجام بدهید. اگر نمی‌توانید دلیل یا چرایی آن کار را پیدا کنید، آن را انجام ندهید.

بازنویسی و تغییر روایت‌های ذهنی خود

داستان‌ها و روایت‌های دردناکی که از صبح تا شب در ذهن خود می‌سازید را شناسایی کنید و این مونولوگ (گفتگو با خود یا تک گویی) را تغییر دهید. به هر حال شما هستید که این روایت‌ها را می‌سازید، بنابراین روایتی را بسازید که به نفعتان باشد و برایتان مفید باشد، به‌جای این‌که روحیه شما را ضعیف کند و باعث هیجانات منفی در شما شود. شما نویسنده‌ای هستید که قدرت ویرایش دارد.

نشانه در مقابل راه‌حل: هیجانات و نشانه‌های بدنی دردناک

هیجانات و نشانه‌های بدنی (که از نظر پزشکی قابل توضیح نیست) بدون دلیل برای شما اتفاق نمی‌افتد. شما آن‌ها را ایجاد می‌کنید تا چیزی را که می‌خواهید به‌دست آورید. آن چیز ممکن است توجه، کمک، محافظت، کنترل، اجتناب از مسئولیت‌پذیری و غیره باشد. آنچه را که می‌خواهید از طریق ابراز هیجانات و نشانه‌های بدنی به‌دست آورید را پیدا کنید و تصمیم بگیرید که آیا این روشی است که می‌خواهید به دستش آورید. اگر نه، کاری متفاوت انجام دهید.

قدردانی برای رشد پس از سانحه (مدل GLOW)

در هر موقعیت دردناکی که با آن روبرو می‌شوید، به همان اندازه چیزهای مثبتی می‌تواند وجود داشته باشد. ابتدا باید بپذیرید و باور داشته باشید که چیز مثبتی در آن اتفاق بد وجود دارد، سپس شروع کنید به توجه، جمع آوری و قدردانی از GLOW - هدایا [4]، درس‌ها (یادگیری‌ها) [5]، فرصت‌ها [6] و خردی [7] که از آن موقعیت بد و منفی به‌دست آورده‌اید. این نگاه به شما امکان می‌دهد تا هیجانات و نشانه‌های جسمانی دردناک را به رسمیت شناخته و بپذیرید و آن‌ها را به حالت خنثی و شاید هم مثبت تبدیل کنید.

مختصات کلی دوره :

مختصات کلی این دوره به شرح زیر است:

جدول ۱: مختصات کلی دوره

تعداد جلسات 6 جلسه
تاریخ شروع برنامه 21 شهریور
تعداد جلسات سوپرویژن 2 جلسه (پس از پایان ۶ جلسه)
تاریخ شروع جلسات سوپرویژن آبان (دو جلسه، ۹ و ۲۳ آبان)
مدت زمان هر جلسه ۹۰ دقیقه
فاصله جلسات (۶ جلسه اول) هفته‌ای یک جلسه، چهارشنبه‌ها
شیوه اجرا حضوری و غیرحضوری

شیوه اجرای دوره

شیوه تعاملی گروه؛ پرسش و پاسخ‌ها و فعالیت‌های فردی و گروهی، روند یادگیری و تغییر را برای اعضا تسهیل می‌کند. هر جلسه با پاسخ به سوالات جلسه قبل آغاز و سپس موضوع جدید مربوطه عنوان می‌شود. در ادامه، اعضا درباره‌ موضوع بحث و گفتگو می‌کنند، تمرین انجام می‌دهند و در پایان جمع‌بندی انجام می‌شود.

در پایان هر جلسه از اعضا خواسته می‌شود تا برای درونی کردن مفاهیم و یادگیری‌هایشان، ابتدا خودارزیابی انجام داده و سپس تکالیف و فعالیت‌هایی را در بین جلسات انجام بدهند. جلسات سوپرویژن دو جلسه ه صورت یک هفته در میان جهت تسهیل و کمک به نهادینه کردن مفاهیم و رفع ابهامات احتمالی برای دانشپذیران برگزار خواهد شد.

مربی دوره :

امیر پهلونژاد (۱۳۵۱) کوچ زندگی و سازمانی، مشاور، مترجم و مؤلف است و بیش از ۲۵ سال تجربه کار دارد. کتاب‌هایی که تاکنون از او منتشر شده، شامل: به‌پاخاستن برای انسانیت، کوچینگ زندگی، کوچینگ کارکنان، زندگی متعادل (داشتن یا شدن)، کوچینگ سازمانی، هنر زندگی خردمندانه (نگاهی نو بر آموزه‌های حکیم باستان اپیکتِتوس)، کوچینگ مثبت، کوچینگِ خود (شکوفایی رابطه با خود مبتنی بر تئوری انتخاب) و کوچینگ زندگی مثبت (راهنمای نیک‌زیستی و شکوفایی در بستر روان‌شناسی مثبت) و 101 درس برای زندگی جاودانه (وقتی بمیری چه کسی برایت گریه می کند؟) است. او مأموریت خود را در زندگی این‌گونه تعریف می‌کند: «تعهد به رشد و توسعه‌ شخصی مستمر و کمک به افراد و تیم‌ها برای ارتقای کیفیت زندگی و عملکردشان». امیر پهلونژاد بیش از ۱۶ سال است که به‌طور حرفه‌ای مشغول ارائه و آموزش کوچینگ است. او مدارک بین‌المللی کوچینگ و روان‌شناسی کوچینگ خود را از کشور‌های اتریش، آلمان و آمریکا دریافت کرده است. او کارگاه‌ها و گروه‌های متعددی در حوزه‌ راه‌بری و کوچینگ برای عموم و سازمان‌ها طراحی و اجرا کرده و به‌عنوان کوچ، مدرس و تسهیلگر، در پروژه‌های توسعه‌ راه‌بران سازمانی با سازمان‌ها و مؤسسات معتبر آموزشی بین‌المللی همکاری دارد. امیر پهلونژاد، هم اکنون، کاندیدای دکترای تخصصی مشاوره و راهنمایی است. او همچنین در کنار تحصیلات آکادمیک، همواره مشغول ارتقای دانش و مهارت‌هایش نیز بوده است؛ مانند گذراندن دوره‌های تخصصی روان‌شناسی مثبت (زیرنظر دانشگاه پنسیلوانیا)، مبانی نظریه خود-تعیین‌گری (زیرنظر دانشگاه روچستر)، رویکرد راه‌حل‌مدار، نظریه سیستمی و پذیرش و تعهد. امیر پهلونژاد مربی و عضو هیئت علمی و کمیته آموزش مؤسسه‌ بین‌المللی ویلیام گلسر (تئوری انتخاب، واقعیت‌درمانی و مدیریت راه‌برانه) است. او به مطالعه و ترجمه، فلسفه، موسیقی، خطاطی، ورزش، کوهپیمایی و طبیعت‌گردی علاقه‌مند است و بیش از بیست سال است که در کنار همه‌ فعالیت‌های زندگی و حرفه‌ای خود، هنر رزمی و فلسفی آی‌کی‌دو را نیز آموزش می‌دهد.      

ارزش و شیوه ثبت‌نام

جدول ۲:‌ ارزش دوره

برنامه تغییر «رهایی ذهنی» تعداد و فاصله جلسات در ماه ارزش (تومان)
جلسات کارگاهی 6 جلسه- هفته‌ای یک جلسه چهارشنبه‌ها- ۱۹ الی ۲۰:۳۰ تاریخ شروع از 21 شهریور ۱۲،۰۰۰،۰۰۰
جلسات سوپرویژن   2 جلسه- یک هفته‌ در میان چهارشنبه‌ها- ۱۹ الی ۲۰:۳۰ تاریخ شروع آبان ماه -
 
  • ثبت نام نقدی در ابتدای دوره، با تخفیف ۱۰ میلیون تومان
  • ثبت نام در دو پرداخت ۶ میلیونی (قبل از شروع دوره و قبل از جلسه چهارم)
  • علاقمندان به شرکت در این برنامه لطفا از طریق فرم زیر ثبت‌نام را انجام بدهند. سپس جزئیات حضور در دوره توسط همکاران به اطلاع ایشان خواهد رسید.

جهت ثبت نام فرم زیر را پر کنید :

    توجه: با احترام درخواست شما فقط در صورتی ارسال می‌شود که فیلدهای خواسته شده به صورت کامل تکمیل شده باشد.