
کوچینگ یک قلمرو در حال شکوفایی است که افراد شاغل در حرفهها و شاخههای مختلف علمی در آن فعالیت میکنند. زمینههای شغلی، حرفه¬¬ای و علمی دخیل در کوچینگ عبارتند از کسب و کار یا تجارت، منابع انسانی (HR) و توسعه سازمانی (OD)، ورزش، آموزش و پرورش و فلسفه و در کنار آنها شاخههایی از روان شناسی مانند مشاوره و راهنمایی، روانشناسی صنعتی – سازمانی، روانشناسی بالینی، روانشناسی سلامت و روانشناسی اجتماعی نیز حضور دارند.
حضور افراد با تخصصهای مختلف و زمینههای علمی – دانشی، سابقه، تجربه و چشم¬اندازهای متنوع و گوناگون حرفه کوچینگ را پربار و رو به رشد کرده است.
فواید و سودمندی های کوچینگ

برای فرد
- شناخت ارزشها، توانمندیها، چشمانداز به زندگی و رسالت شخصی خود.
- غلبه بر موانع و چالشهای شخصی/ درونی.
- بهبود در مدیریت خود (مدیریت زمان، مدیریت احساسات و هیجانات و افزایش بازدهی).
- به دست آوردن شایستگی و مهارتهای جدید.
- بهبود یادگیری و افزایش دانش و آگاهی.
- بهبود روابط با عزیزان و اطرافیان.
- بهبود و افزایش کیفیت زندگی.
- سازگاری بهتر با تغییرات خواسته و ناخواسته.
- انگیزهمندی و هدفمندی بیشتر.
- شفافسازی اهداف و اقدام عملی برای دستیابی به آنها.

برای سازمان
- افزایش مهارت در توسعه کارکنان.
- افزایش مهارت در مدیریت نیروهای انسانی.
- کمک به افزایش تعهد سازمانی.
- استفاده بهینهتر از منابع سازمان.
- تسهیل دانش و مهارت افزایی هدفمند و کارآمد کارکنان.
- کمک به تیمسازی و تقویت کار تیمی.
- رفع مشکلات رابطهای که معمولا در سازمانها باعث افت عملکرد میشود.
- بهبود بخشیدن به رابطه مدیر و کارکنان، مدیر و مدیران ارشد و کارکنان با یکدیگر.
- ایجاد تیمهای کارآمد و بهرهور و تقویت کارآمدی و بهرهوری در سیستم.
- استفاده موثر و اثربخشتر از منابع سازمانی.
چرا کوچینگ انتخاب!
مدلی مبتنی بر کارکرد مغز
این مدل کوچینگ بر اساس کارکرد مغز، مدلی مبتنی بر تئوری انتخاب است. نظریهای مستدل که به وضوح به چرایی و چگونگی رفتار انسان میپردازد و با استفاده از فرایندی مدون، روشها و تدابیر لازم برای کمک به مراجعان را ارائه میدهد.
رابطه – محور
راهبری هنر ایجاد و حفظ رابطهها است، بهنحوی که کارا و موثر باشند. شما به عنوان یک راهبر میآموزید که در نقش کوچ و در بستری از روابط کیفی به توسعه دیگران بپردازید. شما هفت سطح از روابط کیفی را میآموزید.
مراجع – محور
شما به عنوان کوچ به مراجعان گوش میکنید، نقاط قوت، توانمندیها، نیازها و خواستههای آنها را میکاوید و به آنها کمک میکنید تا بر اساس نقاط قوت و توانمندیهایشان اقدام کنند.
راه حل – محور
تمرکز ما در این مدل بر روی مشکل نیست. ما برای پیدا کردن راهحل به بررسی تمام راهها میپردازیم. این رویکرد همواره باعث ایجاد انرژی و مثبت اندیشی در محیط میشود.
کیفیت – محور
ما از اصول و معیارهای مدیریت کیفیت، کار کیفی و محیط آموزشی کیفی که بر اساس آموزهها و یافتههای ادوارد دمینگ و ویلیام گلسر است، تبعیت میکنیم. در این فرایند نفر به نفر، برنامههای آموزشی توسط متخصصان علاقهمند در این حوزه، ارائه میشوند.
متمرکز بر خود ارزیابی
خود-ارزیابی درگاه ورودی تغییر محسوب میشود. بدون خود-ارزیابی مراجع سود و منفعت تغییر را درک نخواهد کرد و تا زمانی که منفعت حاصل در تغییر و نتایج مخرب حاصل از ادامه رفتارهای کنونی برای مراجع مشخص نشود، برای پیدا کردن مسیرها و رفتارهای جدید اقدامی نخواهد کرد. بعد از انجام خود-ارزیابی است که مراجع نسبت به یادگیری و پیدا کردن گزینههای جدید باز و پذیرا میشود و خلاقیت خودش را در جهت پیدا کردن راهحلی موثر به کار خواهد گرفت.